Logga in

Byten och reklamationer

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument alltid 14 dagars ångerrätt. För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder SäffleGallerian istället 30 dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp skall du använda den medskickade retursedeln (om du tappat bort den, vänligen kontakta vår kundtjänst så skickar vi en ny). Använder du den så står SäffleGallerian för returfraktkostnaden. Vi reserverar oss för att vi ej har möjlighet att hämta ut din retur om den skickas med egen returfraktsedel, som rekommenderat brev eller om returen läggs direkt i postens brevlådor. Observera att SäffleGallerian inte har möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Vid retur står du risken för varan och det är därför mycket viktigt att varan returneras i en oskadad originalförpackning och att alla eventuella lappar och manualer också skickas med. Använd inte originalförpackningen som yttre emballage för då skadas originalförpackningen. Förpacka din retur väl och det går självklart bra att använda samma emballage som produkten ursprungligen var förpackad i.

Om varan är hanterad i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att prova varan förbehåller vi oss rätten till att använda ett värdeminskningsavdrag, med hänvisning till lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler i Sverige.

Observera att du inte får tejpa, klistra fast returfraktsedel eller dylikt direkt på originalförpackningen för då skadas den. En skadad originalkartong medför att du kommer att debiteras en avgift på 100 kr. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningenså har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas.

Återbetalning av mottagen och godkänd retur sker inom 30 dagar.

Du som konsument har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet, dock inom skälig tid från att ett fel upptäckts. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt.

SäffleGallerian förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, använd den medskickade retursedeln (om du tappat bort den, vänligen kontakta vår kundtjänst så skickar vi en ny). Observera att SäffleGallerian inte har möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

SäffleGallerian gör en bedömning då vi tagit emot varan och kontaktar dig då för vidare information.Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.